Logó

HELY                  KÖRNYEZET                 SZOLGÁLTATÁS


ATTRAKCIÓK                    ÁRAK                     REFERENCIA


KAPCSOLAT Deutsch                                        English                                        Polski


Hol fekszik Sirok és hol található

a Borókás Vendégház?


A Borókás Vendégház falusi szálláshely az Észak-Magyarország régióban, Heves megyében, a Mátra és a Bükk között, Egertől 20 km-re, Sirokban található. Sirok környéke, a Mátra és a Bükk közelségének köszönhetően erdőségekkel van körülvéve, ami rendkívüli jó hír az erdei túrákat kedvelők és a légúti panaszokban szenvedők részére. Az alábbi képen erről meg is győződhetnek.

Sirok helye     Sirok erdei

Az alábbi térképeken a Borókás Vendégház helye látható. A közelében elhaladó északi irányú út a Sirok-Pétervására, a nyugat-keleti irányban átszelő út a 24-es, a Gyöngyös-Eger, a dél felé haladó út pedig a Sirok-Verpelét-Kál (autópálya) összekötő út.

Vendégház a Googleon     Vendégház a térképen

A szálláshely a siroki vár alatt húzódó csendes, forgalommentes zsákutcában fekszik. Az alábbi, baloldali kép a siroki várból készült és középen épp a Borókás Vendégház utcáját, a Dobó István utcát látja. A mögötte látható kiterjedt zöld erdőség a Darnó hegy 350 m tengerszint feletti magasságú vonulata, tőle balra pedig a Nyírjes-tó tőzegmohaláp helyezkedik el. A távolban középen látható hegycsúcs a Kékestető, mely 1014 m-s tengerszint feletti magasságával Magyarország legmagasabb pontja, és amelytől a Borókás Vendégház légvonalban 16 km-re van. A tőle jobbra és halványabb hegycsúcs a Galyatető, mely 964 m magas. A jobboldali kép a szemben fekvő Darnó-hegyről készült. Középen a Dobó István utca a Borókás Vendégházzal.

Darnóra látás      A várra látás

Az alábbi, baloldali kép a Dobó István utca elején látható panorámát mutatja, jobb oldalt a zsákutcára és a Borókás Vendégházra utaló közúti jelzőtáblákkal, a jobboldali kép pedig a Borókás Vendégház bejáratától mutatja be a Dobó István utcát a siroki vár távlati képével.

Dobó utca      Vendégház bejárata

A fentiekben meggyőződhetett a Vendégház fekvéséről és környékéről. Biztosíthatom, hogy Ön nem csalódik, ha e helyet választja ki családja és önmaga testének és lelkének pihentetésére. 

 
Élje meg személyesen vendégházunkat!

© 2014 Kárpáti Endre.   Minden jog fenntartva.